11 Kasım 2013 Pazartesi

İkinci El ve Sıfır Forklift Fiyatları | Genel Tablo


İlk olarak kiralık forklit fiyatlarından bahsetmek isterim. Forkliftler sık kullanılmadığı için Dolar yada Euro şeklinde fiyatlara sahip, ben şimdi sizlere kısa mesafeli, normal forklfitlerden bahsedeceğim. Bir diğer deyişle ilk forklift modellerinden. Fiyatlar özelliklere göre 10.000 $ ve 2.500 $  dolar arasından değişiyor. Bazen dahada yükseğe çıkabiliyor. Fiyatta en başta yük kapasitesi ile kaldırma kapasitesi rol oynuyor. Burada önemli olan kullanacağınız özelliklere para verin, kullanmayacağınız özellikleri atın ve ona göre uygun bir forklift alın. Sonuçta 1 kereliğine kiralıyorsunuz, kullanmayacağınız özelliğine para vermeye ne gerek var? İkinci sırada ise ikinci el forklift fiyatları var. Nedendir bilinmez,ikinci el forkliftler de genellikle TL Cinsinden satılır. Kimi zaman 7.000 TL ve 12.500 TL arasında değişmekte. Bu modeller genelde dizel olmakta. İkinci el forkliftlerde özelliklere çok dikkat etmenizde olur çünkü bazen hiç kullanmayacağınız özelliklere bile ihtiyaç duyabilirsiniz. Son olarak da sıfır forkliftler var. Sıfır forklift fiyatları normal bir araba parasını çok fazlasıyla geçiyor. Pek şaşmamalı buna ama yinede garip. Sıfır forkliftlerde Dolar cinsinden satılmakta ve 15.000 $ aşağı değiller. Yine özelliklerine göre baya fark edebiliyor. Bazen 25.000 $ kadar çıkabiliyor forklift fiyatları.
Kabaca forklift fiyat tablosu bu şekilde. Tabi ki bu günümüzün fiyat tablosu. Bahsettiklerimizi göz önünde bulundurursanız daha fazla kazanmamanız imkansız.

10 Kasım 2013 Pazar

Operatör Belgesi Fiyatları

Bugün Düzenlediğimiz Forklift Operatör Belgesi Sınavından Bazı Görüntüler
Forklift Belgesi

Forklift Ehliyeti

Forklift Kiralama

Forklift Operatör Belgesi

Forklift Operatör Ehliyeti

Operatör Ehliyeti Fiyatları

Operatör Belgesi Fiyatları

Kiralık Forklift

Kaynak: www.forkliftkiralamablogspot.com

9 Kasım 2013 Cumartesi

Forklift'in Tarihçesi Ve Kiralık Forklift

Avrupa da gerçekleşen sanayi inkılabı ile sanayiye eğilim bir hayli arttı ve buda otomatik olarak birçok ihtiyacı doğurdu. O dönemin en büyük ihtiyacı da aslında forkliftlerdi, hangarlarda, limanlarda, sanayi bölgelerinde kısa mesafede yük taşımaya yarayacak makineler gerekiyordu.Bu ihtiyaçtan da forkliftler icat edildi. Zamanla kullanım alanları ve donanımları arttı. Günümüzde artık çeşit, çeşit forkliftler var, bir önceki yazımızı okuduysanız forklift çeşitlerinin ne kadar çok olduğunu görmüşsünüzdür. Şimdi ise sizler ile bu küçük ama çok büyük işlevleri olan forkliftlerin tarihçesini inceleyeceğiz. Genel kültür olsun diye değilde, forklift ne demek iyice öğrenin diye. Bu sayede forklift kiralarken yada forklift alırken daha bilinçli olursunuz.
İlk forkliftlerde taşınmak istenen yükler çatallar vasıtası ile değilde zincirler vasıtası ile taşınıyordu. Bu şekilde işler tabi ki çok yavaş ve güç oluyordu. 1900′lü yılların başında ise kasalara bağlanan zincirler sayesin de taşıma işlemleri gerçekleşiyordu. Bu modellerindeforkliftler aküler ve benzinle çalıştırılıyordu. 1913 yılında ise vinç gibi yükselebilen, çatalları olan daha iyi forkliftler üretilmeye başladı. Bu dönemde 1. dünya savaşında tanklar kadar çok kullanılan bir araç olmuştu ve savaşta daha çok başarı elde etmek içinde forkliftleredaha çok düşülmüştü. Bundan 10-20 yıl sonrada forklift kiralamaları gündeme geldi. 1. Dünya Savaşı sonrası birçok sanayi çatallı forkliftlere geçti. Bu ilk forkliftlerde şimdiki teknoloji ürünleri olmadığı için kaldırılabilen ağırlık ve maksimum yükseklik çok düşüktü.
2. Dünya Savaşı Bitimi sonrasında da şimdiki gördüğünüz yeni forklift modelleri yapılmaya başladı ve bu modellerde insanlar ile benzer bir denge modeli kullanıldı. Forklift kullanımı şuan ayrı bir meslek iken forklift ehliyeti almakta çok farklı. 1950 yılından sonrada kabinli, şimdiki gördüğünüz daha konforlu forklift üretimlerine başlandı. Forklift kiralamak ve forklift alma özellikle ülkemizde son 40 yılda gelişti.


Kaynak:www.kiralikforklift.name

8 Kasım 2013 Cuma

Forklift Kullanım Alanları ve özellikleri

Hatırlarsanız bir önceki yazımızda forkliftlerin ne olduğundan, hayatımızdaki yeri ve öneminden bahsetmiştik. Hala okumadıysanız bir önceki yazımızı kesinlikle okuyun. Şimdi ise sizlere en çok tercih edilen forklift özelliklerinden bahsedeceğiz. Neden en çok bahsedildiğinden ve hangi alanda daha çok kullanıldıklarından. Tipine, kapasitesine kadar her şeyini sizlere kısaca özetleyeceğim. Forklift kiralamadan önce veya forklift almadan önce daha iyi seçimler yapabilin diye. Ayrıca bu şekilde forkliftlerin bir daha hangi alanlarda daha çok tercih edildiğini ortaya koyacağız ve birazda forkliftlerin neden olduğunu sizlere daha iyi anlatacağız. Sizleri de çok bekletmeden en çok tercih edilen forklift özelliklerine gidiyorum.
En başta çok ağır yükleri değilde, biraz hafif yükleri kaldırmaya yarayan forkliftlerden bahsedeceğiz. Bunlar tüm forklift modelleri arasında en çok tercih edilenlerdir ve günlük hayatta en çok bu özellikteki forklift modelleri ile karşılaşırsınız. Kaldırma kapasitesi 1500 kg ile 4500 kg arasıdır. Genelde dizel olurlar ve kaldırma yükseklikleri maksimum 7 metredir. İkinci sırada ise Lpg’li forkliftler ve elektrikli forkliftler var. İkisi de ikinciliği paylaşıyor. Malesef bunların kaldırma ağırlıkları maksimum 1500 kg ama dizel forkliftler ile  aynı yüksekliğe kaldırabiliyorlar. Zaten tercih edilmelerinin deki en büyük sebep bu. Yükseklik azsa hiç bir işe yaramaz bu yük taşıma forkliftlerinde. Üçüncü sırada ise çok fonksiyonlu forkliftler var.
 forklift-kiralamak
Forklift Kiralama 7/24 Tel: 0532 715 59 92
Yukarıdan da gördüğünüz gibi küçük yükleri taşıma forkliftlerinden biraz farklılar ama aynı işlevi görüyorlar kesinlikle. Bu modellerde de malesef maksimum 1500 kg’a kadar kaldırma var. 4 Yöne haraket edebilmeleri en büyük özellikleri ve yine normal yük taşıma forkliftlerinden farklı olarak 7.5 metreye kadar kaldırabiliyorlar. Son olarak ise konteyner taşıma forkliftleri var. Forklift kiralamada en az bu var. Hangarlarda, limanlarda kullanılan, konteynerları taşıyan forkliftlerdir. 7 tondan 45 tona kadar tüm ağırlıkları kaldırabilirler. Bunu sağlayan özellikleri özel hidrolik sistemleridir.
En çok tercih edilen forklift özellikleri ve forklift modelleri bunlar. Tam mark adları vermek istemem, bu cins tekiler en çok tercih edilen. Forklift kiralamadan önce bu bahsettiklerimi göz önünde bulundurursanız siz karlı çıkarsınız.

Kaynak:www.kiralikforklift.name

7 Kasım 2013 Perşembe

Forklift Nedir Ne İçindir

Gelişen şu dünyamızda gün geçtikçe ihtiyaçlar artıyor, bu da tabi icatları doğuruyor, bazende keşfettiğimiz bir şeyi tekrar keşfetmemizi sağlıyor. Teknoloji çok gelişti ve sadece bir anlamda kolaylık değilde her anlamda kolaylık istiyoruz. Çevremizde o kadar çok şey dönüyor ki bir çoğunun adını bile bilmiyoruz, sadece ne işe yaradığını azıcık biliyoruz, oda onu gördüğümüzden. Forklift’in şuan günümüzde yaptığı çok basit bir şey ama önceden aynı işlemi yapmak için koca vinçler ve insan gücü kullanılıyordu. Forklift’i kabaca anlatmak gerekirse, önündeki çatallar sayesinde, kaldırmak istediğiniz yükü kolayca kaldırmanızı sağlayan iş makinesi. Sadece kısa mesafeli alanlarda kullanılan bir iş makinesinin olması yanında son 1-2 yılda kullanıldığı sektör sayısı, saymakla bitmez.
kiralik- forklift-kiralama
Kiralık Forklift
Forklift kısa sürede o kadar çok gelişti ki, forklift servisleri ve kiralık forklift sektörü neredeyse tavan yaptı. Ülkemizde yaklaşık 15 yıl önce tanınan, son 7 yılda büyük bir patlama gören bu küçük ama, çok iş yapan makineyi artık görmemek imkansız. Öyle kiforklift tamiri en çok eğilim gösterilen meslekler arasına da kesin girmiştir. Bazı forklift modelleri o kadar çok işe yarıyor ki 1 tondan 90 tona kadar yükü kolaylıkla kaldırabiliyor ve istediğiniz yere kadar götürüyor. Artık forkliftlerin bizlere sağladığı kolaylıkları siz düşünün. Kaldırımdaki taşlar, bayilere gelen damacanalar vs. hepsinin aktarımı bu gördüğünüz forkliftler sayesinde yapılıyor.
90 Derece dönebilen, 10′larca çeşide sahip olan bu makineleri görmezden gelmek imkansız. Şuanda en çok benzinli forkliftler kullanılıyor ve tahminimizce yakın zamanda elektrikli forklifltlerde piyasadaki yerini alacaktır. Forklift kiralamak bile her ilimizde neredeyse yaygınsa, sizde bu küçük makineleri bir an önce tanıyın. İlk teknolojik asansörler ile gelişmiştir bu makineler, günümüzde artık forklift başlı başına bir meslek olmaktadır.

                                       Makinenin İlk Olarak Hareket Ettirilmesi

Forklift Operatörü tarafından günlük bakımda işe ilk çıkışta yapılacak olan bakım

tamamlatılır.

- Çatal veya ataşman yerde iken kontak anahtarı marş durumuna getirilir, marşa basılarak motor çalıştırılır. Motor çalıştıktan sonra kontak anahtarı ateşleme pozisyonuna geri getirilir, ikinci el freni bırakılır.
- Debriyaj pedalına basılır.
- İleri veya geri vitese alınır, ayak debriyajdan çekilirken diğer ayak ile gaz
pedalına basılır.
- Çatal yerden kaldırılıp gaz pedalına basılarak makine hareket ettirilir.
-Durdurma ve Park Etme
-Fren pedalı ayak ile kumanda ettirilerek aracın hızı azaltılır ve araç durdurulur.
-Ataşman (çatallar) yere indirilir.
-Aracın park edileceği zemin düz, sağlam ve temiz olmalıdır.
-El freni (mekanik fren) çekilerek araç sabitleştirilir.
-Yakıt alınması gerekiyorsa yakıt ikmali yapılır. Akülü forklift iş makinelerinde
batarya çıkarılarak bir sonraki iş gününe hazırlık için şarj cihazına bağlanır.
- Kontak anahtarı yerinden alınır, kapılar kilitlenir, aracın etrafı dikkatlice kontrol
edilerek araç terk edilir.
-LPG (likit propan gazı) ile çalışan forkliftler, benzinli motorlara özel sistem uygulanarak benzin yakıtı yerine LPG kullanılarak motorun çalıştırılmasını sağlayan sistem ile çalışanforkliftlerdir. Çalışma sistemi diğer forklift makinelerinin aynısıdır. İş bitiminde gaz açma kolu, tüpün bulunduğu istikamete doğru çevrilerek araç park edilir. Açık bulunan gaz kolu nötr duruma getirilerek kontak kapatılır.



6 Kasım 2013 Çarşamba

Yüksek istifleyiciler

Yüksek istifleyiciler 

Bu adı, tüm sütun ve çatal biriminin yükü kaldırmak için yükselmesinden alır.
Makinenin tekerlekleri arasındaki uzaklık, aynı boydaki bir istifleyicininki kadardır. Buna
karşın gövdesi daha küçüktür. Gövdeden itibaren ön tekerleklere kadar sütun ayaklar uzanır.
Asıl sütun bunun üstünde ileri geri çekilerek tekerleklerin içine doğru alınır. Forklift çok
daha kısa mesafede dönüş yapabilir. Yüksek istifleyici sık sık geriye doğru hareket
Ettirildiğinden operatör, forklifte yanlamasına oturur.Taretli istifleyici
Sütun hareketsizdir. Buna karşın çatalları makinenin her iki yanına doğru 90 derece
döndürülebilen bir taret mekanizması vardır. Taret döndükten sonra çatallar yüke doğru
uzanır. Normal forkliftlerde makinenin yüke doğru dönmesi durumu burada yoktur. Taret
döndüğünden aks açıklığı yüksek istifleyicilerden bile daha dardır.
Yükün çapraz uzunluğuna bağlı olarak 1,6 m’ye kadar düşen bu açıklık nedeniyle
makine ilerlediği koridor boyunca raylarla yönetilir. Böylece aracın koridor içinde bir sürücü
tarafından yönetilme zorunluluğu ortadan kalkar. Taretli istifleyiciler, yükü 9 metre
yüksekliğe kadar kaldırabildiklerinden operatör, gözüyle belirleyeceği yükseklikleri tablo
üstündeki bir buton yardımıyla önceden ayarlayabilir. Büyük mağaza ve depolarda bütün
boşluklardan yararlanılır.

7 Mayıs 2013 Salı


Forklift Ve Gelişimi
Arkasında denge ağırlığı olan ve bir operatör tarafından kullanılabilen ilk forklift 1917 yılında üretilmiştir. Daha sonraları 1920’li yıllarda, endüstriyel olan ilk hidrolik güç ve silindirleri bulunan forkliftler üretilmeye başlandı. 1923 yılı civarında ise, asansörü olan yani ağır palet ve eşyaları kaldırıp indirebilen ve çatalları yükselebilen elektrik enerjisi ile çalışabilen forklift icat edildi. Bu forklift şuan bilinen adı ile ilk forkliftti.
Kiralık Forklift Kiralama
Kiralık Forklift Kiralama
1930’ lu yılların sonlarına doğru ise, standart olan palet gelişiminden sonra forklift de popülerite olmaya başladı. Bu nedenle paletli taşınabilir malzemelerin üst üste istiflenmesi konusuna olanak sağlıyordu ve forklift bu gelişimiyle birlikte iyiden iyiye yaygınlaştı.
forklift gelişiminde 2. dünya savaşınında etkili olduğu biliniyor. Savaşta kullanılan insan gücüyle kaldırılamayacak ağır malzemelerin bir yerden başka bir yere taşınma ihtiyacı ve daha az insan gücüne ihtiyaç duyulması forklift ihtiyacını büyük ölçüde arttırdı. Bu süre zarfında ise sürekli eşya taşıma işlemini sağlamak adına 8 saatlik periyodlar halinde devamlı olarak çalışabilecek forkliftler geliştirildi ve üretildi.
1950 yılına gelindiğinde ise artan talepler üzerine depolamalarda daha fazla yukarı çıkma ve daha yukarılara istifleme ihtiyaçları çıktığından daha küçük depo ve alanlar içerisinde hareket edebilen ve manevra kabiliyeti oldukça yüksek ve daha yükseğe malzeme ve palet ulaştırabilen forkliftlerin üretilmesi ve geliştirilmesine olanak sağlandı.
Günümüzde forklift ve  benzeri makinaların gelişmeye devam ettikleri bilinen bir gerçektir.